CLOOS Driescher RoboPlan

Offline programozás a CLOOS RoboPlan szoftverével

Hatékony gyártási folyamatok a Driescher-Wegberg cégnél

HAIGER/WEGBERG – A Driescher-Wegberg cégnél, mint a középfeszültségű kapcsolórendszerek gyártójánál, a minőség elsődleges szempont. Ebből adódóan a vállalat az automatizált hegesztés tekintetében a CLOOS robottechnológiára támaszkodik. „A CLOOS RoboPlan szoftver alkalmazásával még tovább tudjuk javítani a hegesztések minőségét, és ezzel egy időben jelentősen csökkenteni a gyártási időt is” – emelte ki Horst Heinrichs előgyártásvezető a Driescher-Wegberg-nél.

A Fritz Driescher KG. 1909 óta gyárt középfeszültségű kapcsolórendszereket és több, mint 2000 szabadalommal rendelkezik különböző szektorokból, ami bizonyítja magas innovációs erejüket és teljesítményüket. Termékeik megfelelnek a legmagasabb biztonsági, alkalmassági és gazdaságossági követelményeknek. Wegbergi székhelyükön, Észak- Rajna-Vesztfália tartományban több, mint 300 munkatársuk dolgozik a fejlesztések, tervezések, lemezmegmunkálás, porfestés, összeszerelés és szervezés területén. Emellett számos leányvállalatuk és képviseletük létezik világszerte, melyek ügyfélszolgálattal, karbantartással és szervizeléssel foglalkoznak.

 

Robotok a legmagasabb szintű gyártási rugalmassághoz

A vállalat eredményessége a magas gyártási integrációnak és a folyamatos, minden területre kiterjedő automatizálásnak köszönhető.

CLOOS robot hegeszt alkatrészeket pótkocsikhoz

Fotó 1: Driescher-Wegberg: CLOOS robotrendszer alkalmazása kapcsolószekrény házának hegesztése közben.

A Driescher-Wegberg cég Wegberg-i székhelyén 2015 óta CLOOS rendszereket használva készít burkolatokat kapcsolószekrényekhez. „Az ügyfeleink igénye a minőség, szállítási idő, rugalmasság terén megnőtt” magyarázza Heinrichs. „Átlagos esetben 8 héten belül szállítunk, azonban egy akut áramkimaradás esetén 1-2 napon belül kell reagálnunk az ügyfél székhelyén”.

A kapcsolószekrények moduláris kialakításuk révén egyedileg összeállíthatók, így a Driescher-Wegberg rugalmasan reagál az egyedi vevői igényekre is. A termékpaletta sokszínű, de főként kisebb méretű tételeket gyártanak.

 

Offline programozás a RoboPlan-nal

A fentebb említett igények miatt használja a vállalat a CLOOS RoboPlan offline programozási szoftverét. Miközben a robotrendszer a gyártási folyamatban van, ezzel egyidejűleg egy új program is fejleszthető a RoboPlan szoftver segítségével. A hegesztési-, a kereső- és utazóútvonalak, valamint a készülékek 3D-s modellek alapján határozhatók meg, valamint definiálhatók a hegesztési paraméterek és más szükséges funkciók a program futtatásához. Az így elkészített program a vezérlésen keresztül kerül a robotrendszerbe, és befejező fázisként a munkaterületen kerül finomításra, optimalizálásra.  Így a folyamat sokkal kevésbé időigényes, mint magán a robotrendszeren való programozás esetében, nem is beszélve a programozás közbeni termeléskiesés kiküszöböléséről. A mai napig több, mint 950 hegesztőprogram készült a RoboPlan segítségével a Driescher-Wegberg-nél, melyeket később a robotizált hegesztés során alkalmaztak. A programozási idők 2-3 perctől akár másfél óráig is eltarthatnak.

„A RoboPlan tökéletesen működik” – jelenti ki Mario Röring, Offline programozó a Driescher- Wegberg-nél. „Mára már nem is használunk olyan hegesztési programokat, amelyek nem a RoboPlan segítségével készültek. A beprogramozás elvesz a gyártási időből, ezen segít a RoboPlan.”

Fotó 2: A robot kezelése és programozása teljesen elkülönítettek egymástól.

Fotó 2: A robot kezelése és programozása teljesen elkülönítettek egymástól.

Fotó 3: Az új munkadarabok offline programozása RoboPlan segítségével.

Fotó 3: Az új munkadarabok offline programozása RoboPlan segítségével.

Egyszerű és intuitív kezelés

A RoboPlan bevezetése óta a vállalat teljesen elkülönítette a rendszerek programozását és üzemeltetését. A programozás nem igényel alapos hegesztői ismereteket.

„Az offline-programozó szoftver kezelése egyszerű és intuitív” hangsúlyozta Röring. A RoboPlan cégnél történő bevezetésénél a Cloos tökéletesen támogatott bennünket. Annak érdekében, hogy az innovatív szoftvert jól hasznosítsuk, a munkatársakat intenzíven oktattuk. A szemináriumok a Cloos haigeri oktatóközpontjában és a Driescher-Wegberg-nél zajlottak, így a dolgozók elsajátították a tudást és bíznak a rendszerben.

 

Egyszerű és intuitív működés

A RoboPlan bevezetése előtt gyakran különböző hegesztőprogramokat használtak egy munkadarabhoz, ma már azonban egy beazonosítható program tartozik minden munkadarabhoz. Ez egyrészt rendkívüli időmegtakarítást eredményez, másrészt az ismétlődő és az egyedi hegesztési paraméterek reprodukálható hegesztési eredményeket garantálnak.

 

A RoboPlan új verziója

A CLOOS rendszeres időközönként ajánl RoboPlan szimpóziumokat, ahol a felhasználók minden újdonságról és a szoftver hegesztéstechnikai alkalmazásáról szakmai eszmecseréket folytathatnak. A szimpózium végén minden résztvevő megkapja a RoboPlan szoftver aktuális legfrissebb verzióját, így a Driescher-Wegberg cég is a legújabb RoboPlan verziót alkalmazza. „Az új szoftver-verzió még könnyebben és gyorsabban kezelhető” – jegyzi meg Röring.

Az intelligens szenzorok segítenek a résáthidalásban

Az offline programszoftver mellett a cég intelligens szenzorok használata mellett döntött, így a robotnál történő átállási és betanítási időket a minimumra csökkentette. A Driescher-Wegberg gázterelővel működő tapintó szenzort, ív-szenzort és egy offline lézer szenzort használ, hogy korrigálja a réseltéréseket a programozott és a valós munkadarab-útvonalak között.

 

Rövidebb gyártási idők és megnövelt minőség

Az offline programozással kombinált automatizált hegesztéstechnikának és az intelligens szenzorok alkalmazásának köszönhetően a Driescher-Wegberg nemcsak a gyártási időket csökkentette jelentősen, de a hegesztések minőségét is maximális szintre emelte, a csekély utómunkálatokat minimumra csökkentette, a hegesztési eredményeket pedig így pontosan reprodukálhatók.

Fotó 4: A hegesztésben is az automatizációra támaszkodik a Driesher-Wegberg.

Fotó 4: A hegesztésben is az automatizációra támaszkodik a Driesher-Wegberg.

Ezek fontos feltételek a Driescher-Wegberg cégnél, hiszen számukra a fő prioritás a minőség. A vállalat egyaránt különös figyelmet fordít az emberek és eszközök védelmére. „Jobbak vagyunk, mint az előírások” hangsúlyozza Heinrichs, előgyártásvezető. „Minden varrat alapos ellenőrzésen esik át egy vákumkamrában, ezáltal biztosítva, hogy semmiféle nyomás nem szökhet ki, még egy esetleges rövidzárlat esetén sem.”

 

Hegesztési megoldások egyetlen forrásból

„A CLOOS-ban megtaláltuk azt a partnert, aki egy kézből biztosít minden egymással összehangolt komponenst az automatizált hegesztéshez a hegesztéstechnikával ötvözve” – állítja Heinrichs elégedetten. „Értékeljük a jó tanácsokat a kompetens munkatársaiktól.” A helyszíni támogatást a CLOOS tapasztalt értékesítési és szerviz partnere, a Lixfeld Schweisstechnik biztosítja.

Terveink között szerepel egy további automatizált hegesztőállomás telepítése is a burkolatok és egyedi alkatrészek gyártására. A két rendszer egymással összehangoltan fog dolgozni és egy shuttle rendszer gondoskodik a munkadarabok berakodásáról a még nagyobb automatizálási szint elérésére.

 

Szerző: Stefanie Nüchtern-Baumhoff
Carl Cloos Schweisstechnik GmbH
Fordította: Gémes Levente
Crown International Kft.

FELIRATKOZÁS

Az iparági és céges hírekről, ajánlatokról...

ELÉRHETŐSÉGEK

2142 Nagytarcsa,
Alsó Ipari krt. 6., G épület

Telefon: +36 28 200 280
Szerviz hotline: +36 20 365 2447

E-mail: info@cloos.hu
Részletes elérhetőségek: Kapcsolat

GINOP banner

Pin It on Pinterest

Share This