ROBOTRENDSZEREK

CLOOS kulcsrakész robotrendszerek!

Egyedi igényekre szabva!

HEGESZTŐGÉPEK

Minőség + Megbízhatóság = CLOOS hegesztőgépek – több mint 100 éve!

SZERVIZ

Szakszerviz: tapasztalat, rugalmasság, ügyfélelégedettség

OKTATÁS

Oktatás:  Cloos robotkezelői-, programozói képzések, termeléstámogatás, partnerprogramok

FÜSTELSZÍVÁS

Füstelszívás: helyi elszívóktól a csarnokelszívásig – hosszú élettartamú szűrőkkel

CLOOS MIG/MAG hegesztőgépek

A huzalelektródás, védőgázas ívhegesztés főbb géptípusai

A huzalelektródás, védőgázas (MSZ EN ISO:4063 szerinti védőgázos) ívhegesztés különféle kialakítású hegesztőgépekkel végezhető el. Az egyszerűbb, fokozatkapcsolós kivitelnél a fokozatkapcsolóval a használni kívánt lapos jelleggörbét (feszültségtartó (CV)) lehet kiválasztani a fokozatkapcsoló megfelelő helyzetbe állításával. Ezzel a hegesztéshez szükséges feszültségértéket lehet meghatározni. A huzalelőtoló sebessége fokozatmentesen állítható be, amivel meghatározható a leolvadási teljesítmény, illetve a hegesztőáram mértéke.

A korszerűbb, huzalelektródás, védőgázas hegesztőgépek már fokozatmentes feszültségbeállítással rendelkeznek.

A legkorszerűbb hegesztőgépek inverteres áramforrásúak, és impulzushegesztésre is alkalmasak. Az inverteres áramforrású gépek sokkal gyorsabb szabályozásra alkalmasak, mint a hagyományos áramforrású gépek, emiatt a hegesztési folyamatokba is rendkívül gyorsan, még a zavaró hatások kialakulása előtt képesek beavatkozni.

Kattintson az alábbi gombokra a géptípusok (külön menüpontokban), illetve a kezelőpanelek megtekintéséhez (ezen az oldalon)!

Egygombos (szinergikus) – kétgombos (nem szinergikus) beállítás

A hegesztési paraméterek könnyebb megtalálását segíti a szinergikus beállítás. Szinergikus beállítású gépeknél az alkalmazott hozaganyag fajtáját, átmérőjét és a felhasznált védőgázt be kell állítani a paraméterek beállítása előtt.

A szinergikus beállítású gépeknél a huzalelőtolási sebesség változtatásával automatikusan változik az ívfeszültség is. Ezért nevezik ezt a beállítást egygombos beállításnak is. Lehetőség van huzalsebesség helyett lemezvastagság vagy áramerősség alapján történő beállításra is.

Ha az adott alkalmazási körülmények között nem lehet a finombeállítások módosításával megtalálni a helyes paraméterértékeket, vagy nincs szükség a szinergikus beállításra, akkor alkalmazható a hagyományos, vagy más néven nem szinergikus beállítás is, ahol az alkalmazni kívánt ívfeszültség és huzalsebesség értékét külön-külön kell beállítani.

Ezért nevezik ezt a beállítási módot kétgombos beállításnak is.

 

A MIG/MAG hegesztésről

A huzalelektródás, védőgázas ívhegesztés nemzetközi rövidítése angolszász nyelvterületen MIG/MAG = Metal Inert Gas Welding / Metal Activ Gas Welding, német nyelvterületen MSG = Metall SchutzGas Schweissen.

Ha az alkalmazott védőgáz kémiailag kötött vagy szabad formában oxigént is tartalmaz, ami vegyi reakcióba léphet a hegesztendő fémmel, akkor aktív védőgázról beszélünk (pl.: CO2), ha a védőgáz nem tartalmaz oxigént, akkor semleges védőgázas hegesztésről beszélünk (pl.: Ar).

Különféle fémek hegesztéséhez különböző védőgázokat, vagy ma már egyre inkább az elérni kívánt célnak megfelelő összetételű gázkeverékeket alkalmaznak. Szénacél sokféle gázzal és gázkeverékkel hegeszthető. Alapvető és nagy mennyiségben használt védőgáz volt korábban a tiszta széndioxid (CO2), ami a hegesztési eljárás megnevezésében is említésre került (szén-dioxid védőgázas hegesztés, vagy hétköznapi szóhasználatban – helytelenül – CO2 hegesztés).

Ma már inkább a különféle argonbázisú gázkeverékeket alkalmazzák, mert ezekkel biztosítható a jobb varratminőség. Korrózióálló acélok hegesztéséhez kb. 2% szén-dioxid, vagy oxigén tartalmú argonkeverék szükséges, hogy az aktív komponens stabilizálja az ívet. Alumínium csak tiszta argon védőgázzal hegeszthető. Rézbázisú anyagokat korábban tiszta argonnal hegesztettek, ma itt is megjelentek a kb. 1% aktív komponenst tartalmazó argonkeverékek.

Letölthető termékkatalógus

Az ikonra kattintva megtekintheti vagy letöltheti a CLOOS angol nyelvű katalógusát a QINEO termékcsalád részletes adataival.

i

CLOOS QINEO katalógus

Kezelőpanelek

A hegesztőgép kezeléséhez négy különböző típusú panel (ECO, MASTER, MASTER PLUS és PREMIUM) rendelhető.

Az ECO panel alkalmazása estén a huzalelektródás ívhegesztésnél alkalmazható a hagyományos beállítás, valamint a szinergikus beállítás egyaránt. Továbbá állítható az üzemmód (két ütem / négy ütem / szuper négyütem / ívpont), gázelőáramlás, huzalindítási sebesség, kezdési paraméterek, kráterfeltöltési paraméterek, huzalvisszaégés, gázutánáramlás, illetve ívponthegesztés üzemmódban a hegesztési idő és a ciklusidő.

CLOOS ECO kezelőpanel
CLOOS Master kezelőpanel

A Master panel alkalmazásával az ECO panelen beállítható jellemzőkön túl lehetőség van a huzal és a gáz típusának a beállítására, valamint a munkarend egyszerűbb beállítására és áttekintésére. A Master kezelőpanel 999 memóriacsatornával rendelkezik, ahova különböző „JOB”-okat menthetünk. A biztonságot szolgálja, hogy ez a kezelőpanel kóddal lezárható.

A Master Plus kezelőpanel a Master panel ergonómiai továbbfejlesztésének LCD kijelzővel kiegészített változata. Beállítása a Master panelhez hasonló lehetőségeket biztosít, azonban a MASTER panelnél felhasználóbarátabb menürendszerben és az LCD kijelzőnek köszönhetően magasabb szintű grafikai megjelenést biztosít.

CLOOS Master Plus kezelőpanel
CLOOS Premium kezelőpanel

A Premium kezelőpanel nagyméretű LCD kijelzővel rendelkezik. A Master kezelőpanel tudásán túl alkalmas adatok memóriakártyáról való bevitelére és kimásolására is. A beállítható munkarendi értékek alsó és felső határát is lehet korlátozni a rendelkezésre álló tartományon belül, hogy a beállítások az alkalmazásoknak megfelelően egyszerűen és gyorsan elvégezhetők legyenek. További egységek beépítésével alkalmassá válik a kezelőpanel a hegesztési adatok monitorozására is.

A kezelőpanelek a huzalelőtolóba, vagy magába az áramforrásba építve is kérhetők, de lehetőség van 10 vagy 15 m-es hosszabbítókábellel külön szerelve kézi egységként (RPU) is rendelni, így mobilan a hegesztőálláshoz vihetők.

Szakembereink készséggel állnak a rendelkezésére, hívjon a +36 30 297 8730 számon vagy írja meg igényeit!

Az űrlap becsukásához kattintson újra az Érdeklődöm gombra!

füstelszívás letölthető e-book

Crown International Kft

2142 Nagytarcsa

Alsó Ipari krt. 6/G

Kapcsolat

Karrier

ÁSZF

Adatkezelési tájékoztató

Rólunk

Széchenyi 2021

Széchenyi 2020

Pályázatok:

GINOP banner
GINOP banner